9 micro:bit auto’s

Er zijn verschillende soorten auto’s die je kunt maken met de micro:bit. Er zijn er sinds kort weer twee bijgekomen.

Ik heb ze getest en de andere die ik al eens heb uitgeprobeerd naast elkaar gezet. De verschillen zijn groot (en ook de prijzen verschillen nogal).

In dit overzicht zie je mooi wat de voor en nadelen zijn van deze verschillende auto’s. In het overzicht ook linken naar alle code’s te gebruiken op makecode.com.


macqueen (30,00). Leuke stevige auto. Je zet hem snel in elkaar. Afstands sensor en line follower aanwezig. Makkelijk mee te nemen en te gebruiken in de klas.
Link op 4pip blog.

mini:bit (29,00). Leuke kleine auto. waar je een stift in kunt zetten om lijnen te kunnen tekenen. Je kunt extra onderdelen aankoppelen. Stevig, makkelijk om mee te nemen.
Link op 4pip blog.

robot kit (35,00). Basis is een motorboard Je zet het eenvoudig in elkaar met krokodillenbek klemmen. Met een stift kan hij ook tekenen. Het blijft fragiel en jet moet steeds de kabels aan klikken. Je kunt zelf extra onderdelen koppelen zoals LED lampjes of een piëzo.
Link op 4pip blog.

bit:bot (50,00). Is aan de prijs maar een stevige auto. eenvoudig te gebruiken en in 10 minuten in elkaar gezet. Het kan een lijn volgen. Je kunt extra onderdelen onderdelen toevoegen. Het viel mij wel op, dat ik mijn “oude” niet meer goed kon programmeren met de nieuwe blokken.
Link op 4pip blog.

robo bit (45,00) een stevige auto. Je moet wel een aantal draden solderen. Hij gaat niet snel kapot. En het motor board kun je ook voor andere projecten gebruiken. Hij heeft mooie stevige wielen en is een van de groots auto’s in deze serie met een groot batterij pack.
Link op 4pip blog.

micro:bot (26,00) een goedkope auto. Zelf in elkaar zetten met karton en servo motoren. Wel even goed kijken. Maar dan heb je een leuk stukje speelgoed. Niet stevig genoeg om te gebruiken in de klas. Ze beschrijven wel leuk hoe je hem ook met je telefoon app kunt besturen.
Link op 4pip blog.

move mini (33,00). Een klein auto van servo motoren en 3D geprint omhulsel. Dit omhulsel gaat snel kapot en je kunt het niet zelf printen. De basis is wel een prettig board, wat je ook voor ander projecten kunt gebruiken. Niet geschikt voor in de klas.
Link op 4pip blog.

Je kunt je auto ook helemaal zelfbouwen (35,00). In onze OneNote staat zo’n model. Je moet solderen, er komen stevige motoren en wielen bij. Je sluit alles aan op een H-brug en een 4 x AA batterijen kan hij lekker lang mee. Voor VO leerlingen een leuke uitdaging.

tiny:bit (45,00). Een mooie stevige auto met grote batterij. Verschillende sensoren (afstand, lijnvolgen, geluid, led lampjes). Je kunt hem besturen met een app maar ook met de makecode.com. Er zijn speciale blokken voor de tiny:bit die je in de makecode kunt toevoegen. Er is een uitgebreide nederlandse handleiding beschikbaar.
Link op 4pip blog.

1 Comments Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.