Unplugged code micro:bit raden

Ik kreeg een mooie tip van Chris Dorna om een les eens unplugged te starten. Ik merkte dat het een mooie start is voor leerlingen en docent.

Ik heb 10 verschillende micro:bit (met een kleine groep kun je ook 5 micro:bits nemen) hierop staan verschillende code’s. De micro:bits hebben allemaal een letter (a t/m i). De leerlingen krijgen 2 aan 2 één van de micro:bit en een vel met 10 verschillende code’s. Ze proberen de micro:bit uit en kiezen welke code bij deze micro:bit hoort. Ze vullen dit in op een antwoord formulier. Na 1 of 2 minuten moeten ze de micro:bit door geven aan een ander groepje en krijgen ze een andere micro:bit en herhaalt deze opdracht zich. Als ze alle micro:bits hebben gehad dan bespreek je de opdracht klassikaal.

Opdracht met een klas

Dit werkblad kun je voor de leerlingen kopiëren. Hierop kunnen ze de code lezen en kijken welke bij hun micro:bit hoort. Hier kun je het invulformulier vinden wat leerlingen kunnen invullen.

English: Here is the link for the english version of this document.

Francais: Voici le lien vers la version francaise de ce document

Code’s

En hieronder staan de verschillende code’s die je kunt gebruiken voor op de micro:bits.

Code 1Code 2Code 3Code 4Code 5
Code 6Code 7Code 8Code 9Code 10

Bordjes maken voor de micro:bit

Het is handig om de micro:bit op kleine kartonnen (of houten) bordjes te plaatsen. Ik heb een sjabloon gemaakt voor de lasercutter of wat je gewoon kan knippen van karton. Zorg voor 2 gaten waar een elastiekje door heen kan in combinatie met knop A en knop B. En eventueel nog een gat voor de kabel van de batterijhouder. De batterij kun je aan de achterkant van het bordje vastmaken met het elastiekje.

Opdracht met Docenten

Je kunt deze opdracht ook doen met Docenten. Hierbij maak je zo’n 5 micro:bits met verschillende code’s. Je leg deze vellen neer op een tafel en ze moeten met elkaar in overleg, welke micro:bit hoort bij welke code.

2 Comments Voeg uw reactie toe

 1. M. Angay schreef:

  Beste,
  Ik zou ook graag mijn lessen met mictobit willen verrijken.
  Wat heb ik allemaal nodig , zou u mij willem helpen?
  Alvast bedankt
  Docent techniek en technologie

  1. paulinem schreef:

   Hai, je kunt al snel starten met een micro:bit (met batterijhouder en usb kabel). Handig als je krokodillenbekkabels heb en LED lampjes. We hebben quickstart kaarten gemaakt om een stuk of 3 lessen te geven. https://microbit101.nl/quickstart-cards-4-languages/ Hopelijk kun je hier mee beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.