LED Monstertjes

Ik was in november op een school voor speciaal onderwijs in een bovenbouw klas. Ik had een hele ochtend om iets te doen met de micro:bit. Ik weet dat het dan meestal wel lukt om iets te maken met een LED lampje. Ik maak dan meestal een LED kaart. De leerlingen gaan dan meestal wel lekker creatief aan de slag. Ik bedacht dat we ook iets kunnen maken met een koffie bekertje en dan een LED monstertje maken.

WAT HEB JE NODIG:

  • 1 microbit met batterij houder
  • 2 krokodillenbek kabels
  • 1 LED lampje
  • 1 koffie bekertje
  • knutselspullen

PROGRAMMEER

Na een eerste uitleg (tekst, animatie, muziek) gingen we door naar een code om een lampje aan te doen. Met knop A gaat het lampje aan en met knop B gaat het lampje uit. Het lampje moet aan de P1 verbonden worden. Kijk je ziet dat de micro:bit een puls stuurt naar de P1 (in de preview). We hebben deze code gebruikt.

VERBIND

Hierna uitleg een LED lampje heeft een plus en min. En zo klik je de krokodillenbek kabel open en verbind je het met de LED en de micro:bit. We hebben onderstaand schem gebruikt.

MAAK

Toen bij iedereen het LED lampje het deed en de code goed was. Ze wilden natuurlijk ook een opstart muziek toevoegen. Toen konden de laptops dicht en mochten ze gaan knutselen. Ze gingen helemaal los. En ze waren op tijd klaar en konden hun LED monsters bekijken (een tweetal wilde een kerstkaart maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.