microBlocks getest

on

Tijdens het micro:bit LIVE Event was bij een korte lezing over microBlocks. Dit is een ook een manier om de micro:bit in een block omgeving te programmeren. Je kunt de software downloaden (handig als je geen internet hebt of niet zeker weet of je internet hebt) of je kunt werken in de browser. Je kunt meerdere boards koppelen aan deze software.

Ik heb gewerkt in de offline versie. Als je de versie hebt gedownload moet je eerst je micro:bit updaten en koppelen aan de software. Zonder steeds je programma te downloaden reageert je micro:bit direct op je nieuwe code’s. (net als in de combinatie van Scratch en micro:bit).

De makers van microBlocks hebben handige start kaarten geschreven om aan de slag te gaan met oa de micro:bit. Cobie van de Ven heeft de basis kaarten vertaald in het Nederlands en is erg enthousiast over microBlocks. Chris Dorma heeft ook een blog geschreven over microBlocks.

Tijdens het live Event werd ik getriggerd door een demo die werd gedaan door John Maloney & Bernat Romagosa waarbij het sound sensor en geluid gebruikt werd.

Ik heb het proberen na te maken en het is na wat puzzelen gelukt.

Je moet de advanced blokken aanzetten en als je de externe speaker wilt gebruiken dan moet je de pin bij knop B veranderen van 27 (interne speaker) naar 0 (externe speaker).

Mijn voorkeur gaat toch uit naar het werken in makecode voor de micro:bit omdat daar veel meer verschillende blokken inzitten en tevens zijn er veel externe blokken die je kunt toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.