Girlsday 2019

Deze week mochten we bij Microsoft Nederland de workshop “Maak een luchtgitaar” met de micro:bit geven. Er waren zo’n 60 leerlingen van groep 7 en 8 in de ochtend van 11 april op bezoek bij het kantoor van Microsoft in Schiphol. Na een leuke introductie van over o.a. artificial intelligence werden de meiden in twee groepen ingedeeld. Een groep ging aan de slag met verschillende coole gadgets die verspreid stonden in de ruimte en de andere helft ging lucht gitaren maken. Eerst de gitaar maken van karton en versieren. Hierna werden ze geholpen door de micro:bit te programmeren zodat de gitaar lekker veel geluid kan maken, als je je gitaar goed beweeg. Na een uur werden de groepen gewisseld. Dat was wel even zweten. Maar de meeste gitaren waren klaar en nadat er een groepsfoto was gemaakt ging iedereen met een tevreden grijns weer terug naar school.

Wil je zelf ook aan de slag met de ze luchtgiraar. Hier is de link naar de pdf met al het materiaal uit de OneNote. En hier is de link naar de code van de gitaar.

Girlsday is opgezet door VHTO en het wordt al vanaf 2013 georganiseerd. Technische bedrijven zetten hun deuren open om speciaal meisjes van scholen bij hen te laten kennismaken met hun business. Om zo meer meisjes over de streep te trekken om voor een technische studie of beroep te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.