micro:bit lessen voor de EU in 27 talen

In de zomer van 2019 was ik in Brussel voor de EU Coding Summer Course met 25 docenten uit alle EU landen. Daar waren we een hele week bij elkaar om met elkaar leuke projecten te delen die je kan doen tijdens de CodeWeek. De CodeWeek is een initiatief van de EU om coding te promoten. In 2019 waren er 4 miljoen coding projecten in deze twee weken.

In die Summer Course mocht ik een lezing geven over de micro:bit en blijkbaar viel dat in goede aarde.

Want later kreeg ik de vraag of ik 3 lessen wilde aanleveren in het Engels voor de micro:bit voor hun Learning Bits pagina. Ik heb na overleg en wikken en wegen deze 3 lessen aangeleverd:

Dit materiaal is uiteindelijk in 27 talen vertaald. Op de Codeweek pagina wordt het materiaal getoond in de taal van het land.

Ik ben ook nog een hele dag naar Brussel gegaan en daar hebben we een tutorial filmpje gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.