Micro:bit Live 2019 event Manchester

Begin oktober was ik samen met Peter Heldens in Manchester. Daar was voor de eerste keer een internationale bijeenkomst van mensen die bezig zijn met de micro:bit. Peter en ik mochten ook een lezing geven. Het congres begon op vrijdag 4 oktober.

De eerste sessie werd gegeven door Gareth Stockdale van de Microbit Foundation. Hij vertelde dat sinds de lancering van de micro:bit in 2015 de microbit nu in 60 countries te krijgen is, dat er 20 miljoen kinderen er projecten hebben mee hebben gedaan en dat er in totaal 4,5 miljoen micro:bits zijn gemaakt. Prachtige getallen. Na zijn verhaal waren er steeds twee verschillende sessies. Ik begon bij de sessie van Peli de Halleux en Jacqueline Russel van het makecode team. Zij vertelde over de tutorial die je zelf kan maken in combinatie met een github. Via deze link vindt je de beschrijving. We kregen er ook een korte demonstratie van. Ik werd er helemaal blij van, dat ga ik zeker proberen.

In een van de zalen was Captain Credible druk bezig om kleine rabbits te maken die hij nodig had voor zijn microbit orkest. Ik heb ook een rabbit gemaakt en later die dag hebben we uitgebreid genoten van zijn orkest. Het was ook super leuk om Lorraine Underwood weer te ontmoeten. Zij had haar Cuberto opgesteld. Het was prachtig om hem eindelijk eens live te zien. Er waren verschillende postersessies op vrijdag en zaterdag van verschillende organisatie en leveranciers. Ik heb de microbit drone zien vliegen.

Op vrijdag avond gingen we me een bus naar een locatie voor eten, dansen en luisteren naar het orkest van Captian Credible. We gingen niet al te laat terug naar ons appartement, zaterdagochtend mochten wij presenteren en naar aanleiding van alle presentaties, wilden we hier en daar nog wel wat aanpassen.

Op zaterdag was het dan zover, toen mochten Peter en ik presenteren, wat doe je na zon 5 lessen met de micro:bit. We hadden heel veel spullen meegenomen en we waren vroeg aanwezig om alles goed klaar te zetten en alles te testen. Hierna mochten wij beginnen en konden we onze boodschap vertellen. Er werden super veel foto’s gemaakt en we waren er erg blij mee. De sessie is opgenomen, ik hoop dat ik nog een keer de link ga krijgen dan kan ik hem hier posten.

De rest van de dag heb ik ook nog sessies gevolgd die lekker praktische waren, waaronder een Pound Shop workshop, een auto en microbit, en hoorde ik dat er een klassen omgeving komt voor de makecode.

Het waren twee bijzondere intensieve dagen. Hier zijn de foto’s van de organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.