Nieuwste code Maqueen

Ik heb al een tijdje de Maqueen micro:bit auto van DF robot. De auto is redelijk goedkoop (43 euro) en je kunt hem hier kopen. De maqueen heeft een linetracking sensor, er zit een speaker in, hij kan afstand meten, er zitten onderop LED lampjes en voorop 2 LED lampjes. Met een andere micro:bit als afstands bediening kun je hem besturen.

Je zet hem heel snel in elkaar en dan kun je hem programmeren op de makecode.com. Om de special maqueen blokken toe tevoegen kies je voor uitbreidingen, zoek op maqueen en je voeg de maqueen lite blokken toe. Je krijgt dan 2 extra blokken onderdelen: IR (om een speciale maqueen afstands bediening te gebruiken) en Maqueen blokjes. In deze blokken zitten de volgende onderdelen.

Maqueen blokkenMaqueen in actieMaqueen code in makecode

Ik merkte dat mijn “oude” code van 2018 voor de maqueen niet meer werkte. Dus het was tijd voor een nieuwe code.

Samen met een leerling hebben we een nieuwe code gemaakt voor de Maqueen. We hebben gewerkt met verschillende functies zodat de code goed te lezen is. De code doet de volgende dingen:

  • Knop A – Hij gaat vooruit, achteruit, rechts draaien, links draaien en hij stopt.
  • Knop B – De maqueen gaat vooruit rijden, tot je je hand of muur tegen komt. Dan stop hij.
  • Knop AB – Je kunt de maqueen op de linesensor vel zetten. Hij volgt dan de zwarte lijn.

Met de code van de afstands bediening kun je de maqueen besturen. Hiervoor moet je je micro:bit Afstandbediening bewegen: voren, achter, links en rechts. De maqueen zal hierop reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.