The Invent to Learn Guide to the microbit

Eindelijk na meer dan 4 jaar sinds de eerste plannen is het boek wat Peter Heldens en Pauline Maas hebben geschreven beschikbaar en kan worden besteld op Amazon. Het boek is 234 pagina’s dik en het kan besteld worden als paperback en straks ook met een hardcover. Het boek is uitgeven bij CMK Press en met Sylvia Martinez en Gary Stager (de auteurs van Invent to Learn) hebben we veel online overleg en gesprekken gehad over de projecten, teksten, code. De tekeningen zijn gemaakt door Angelique Krijnen.

Over het boek: Het meest uitgebreide micro:bit en MakeCode boek tot nu toe!
Maak je klaar om je creativiteit aan te wakkeren en verken de wereld van fysiek computergebruik met The Invent to Learn Guide to the micro:bit! Dit kleurrijke boek leert leerlingen van alle leeftijden hoe ze interactieve gadgets kunnen programmeren en bouwen met behulp van de populaire BBC micro:bit microcontroller. De Invent to Learn-gids voor de micro:bit nodigt leerlingen uit om heel eenvoudig tot complex, praktische projecten met een open einde te maken met behulp van één of meer micro:bits, karton, kerstlampjes en knutselspullen. Leer hoe je de kracht van de micro:bit kunt vergroten door LED’s, geluid, motoren en sensoren aan je uitvindingen toe te voegen.

Met duidelijke instructies en stapsgewijze uitleg is The Invent to Learn Guide to the micro:bit perfect voor zowel beginners als ervaren makers en programmeurs. Het boek bevat meer dan 30 projecten met stapsgewijze bouwinstructies en code, voor een breed scala aan interesses.

De Invent to Learn-gids voor de micro:bit hanteert een alomvattende benadering van coderen, knutselen en creativiteit om fysiek computergebruik, engineering, informatica en elektronica te onderwijzen aan jongeren van 8-16 jaar.

Miljoenen van de BBC micro:bit, een wonderbaarlijk goedkoop ontwikkelbord voor microcontrollers, zijn over de hele wereld in gebruik. Dit boek leert kinderen spannende interactieve projecten te maken en te coderen met behulp van de micro:bit als “computer” – waarmee het bereik van wat voorheen mogelijk was, uitgebreid wordt.

De block programmeeromgeving Microsoft MakeCode wordt gebruikt om interactieve uitvindingen tot leven te brengen. Krachtige informaticavaardigheden worden ontwikkeld via gedetailleerde programmeerprojecten die meisjes en jongens aanspreken. De code die in elk project wordt gebruikt, wordt volledig uitgelegd en jonge uitvinders worden uitgedaagd om verder te bouwen aan hun opkomende rekenvaardigheid in steeds complexere projecten.

Het boek bevat robuuste bronnen voor de uitbreiding van je micro:bit-avonturen. Verken Python en Scratch, gebruik extra blookken en leer online micro:bit-lessen te maken

Naast deze projecten is er een heel hoofdstuk voor Docenten hoe je met de micro:bit in de klas aan de slag kan gaan.

Peter en Pauline zijn heel blij dat het boek er eindelijk is. Het boek heeft een aparte website waar alle extra informatie te vinden is zoals code’s, template’s en we hebben een speciale youtube playlist gemaakt met meerdere projecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.