Unpack bit:booster

In het engels boek beschrijven we hoe je een boot kan maken met 2 servo motoren (360 graden). Hiervoor maken we gebruik van het servo:LITE motorboard van Kitronics (12 pond en vervoers kosten). In amerika wordt er veel gebruik gemaakt van de bit:booster van Lectrify (35 dollar en transport kosten). Ik heb dit bordje uit usa laten komen.

Hieronder zie je een aantal verschillen.

bit:boosterservo:LITE
Kosten35 dollar12 pond
LED’s105
batterijen3 AA3 AAA
Poorten14 stuks3 + 2 servo’s
Formaat8 cm bij 7 cm5 bij 5 cm
makecodeneeeigen extensie
muziekextra poortnee
micro:bitin en uit klikkenschroeven
materiaalkaartennee
Lego integratieOp lego en lego motorennee
OLED screenJa met extensienee

Wat mij opviel bij het werken met de bit:booster dat het programmeren gebruik maakt van de standaard makecode regels. Hierdoor was het niet echt eenvoudig om de 360 servo motor te laten stoppen. Bij de standaard blokken zit de servo aan P0, P1 of P2. En met een trucje kun gebruik maken van de servo write PIN13 en PIN 14. Maar dat werkte dus niet helemaal perfect. Het servo:LITE board is daar speciaal voor gemaakt en daarvoor zijn er extra blokken gemaakt bij extensies die in een keer de LED strips en de servo motor blokken toevoegen.

Bij de bit:booster komt ook een extra OLED scherm, deze kun je eenvoudig aansluiten om de bit:booster en met een extensie aansturen.

Door het verschil in kosten zou ik sneller kiezen voor de servo:LITE. Hoewel ik de integratie met de lego motoren nog niet hebt uit geprobeerd. Dat is voor een volgende keer. Je moet de lego motoren hiervoor wel een beetje aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.