Unpack LAB:bit

Op de socials zag ik de LAB:bit van Kitronik voorbij komen. Deze zag er interessant uit. Dus ik heb hem besteld bij kiwi-electronics (49,95). Ik had hem binnen 2 dagen in huis.

Het is een board met daarop een geluidssensor, een analoge input, een motor, een speaker, een grote Knop A en Knop B, afstandmeter. Hierop ook extra features om een stoplicht te maken en een dobbelsteen en een ledstripje (6 leds). Het board komt in een mooi doos en een klein overzichtelijk boekje met uitleg. Op de makecode site moet je extra blokken toevoegen voor dit lab:bit board. Ze hebben ook een aantal tutorials gemaakt om de verschillende onderdelen te leren aansturen.

Om de verschillende onderdelen te gebruiken heeft kitronik ook een aantal tutorials gemaakt. (kijk bij + op deze pagina).

Ik heb met plezier alle tutorials gemaakt het een leuk extra micro:bit gadgets om je te leren hoe je afstand kunt meten of moet werken met analoge input. Maar daar zit hem nu net de crux. Omdat je de speciale aanstuur software gebruikt voor dit board, weet je als je het “echt” moet gebruiken nog niet wat en hoe je het moet doen. Ik heb gebrobeerd om alle feature’s in 1 code te zetten maar ik liep steeds tegen een foutcode aan.

Hier is de code die ik heb gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.