Unpack MP3 aan de micro:bit

Ik had al eerder de vraag gekregen of je eigen mp3 liedjes aan de micro:bit kon hangen. Ik antwoorden altijd nee, dat kan niet. Maar toen mijn zoon met de vraag kwam en hij ook een linkje stuurde van de site van Brown Dog Gadgets dacht ik dit gaan we onderzoeken.

Je hebt het volgende nodig:

Als je alles in huis hebt dan start je met een aantal mp3 geluiden zoeken (dit kan bijvoorbeeld op deze site) en downloaden naar je computer. Hierna zet je deze mp3’s op je SD-card op speciale manier. Je maakt een mapje aan als naam 01, in dit mapje zit 1 mp3 bestand met als naam 001xxx.mp3. Je krijgt dus evenveel mapjes als geluiden die je wilt gebruiken. Zijn je mp3 bestanden te lang kun je ze knippen met deze online site. Je kunt zelfs ook een eigen tekstje inspreken met deze site. Als alles op de juiste manier op je SD-card staat, stop dan de sd card in je MP3 speler.

Verbind alle kabels volgens het schema wat BrownDogGadgets heeft gemaakt. Zij werken ook nog met speciale knoppen, ik maak de knoppen zelf met krokodillenbek kabels en aluminium folie. Let op dat de MP3-speler pas werkt als de SD-card er goed in zit en het lampje aan is.

Als je alle kabels op de juiste manier hebt aangesloten wordt het tijd om op de micro:bit de code te installeren. Ik heb deze gebruikt. Je ziet dat je een extra block hebt van makerblock. Hierin zit een MP3 module. Je ziet in deze printscreen dat bij de start van de micro:bit de mp3 aan P13 en P14 is verbonden. Je kunt het volume regelen. En in het commando play Mp3 track 7 from folder 7, speelt hij het mp3 bestandje af uit folder 07.

@paulinemaas89 Een #microbit met een #mp3 player zodat je eigen geluiden kunt gebruiken. Hoe gaaf is dat. @msmakecode #browndoggadgets ♬ origineel geluid – 4pip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.