Unpack Tobbie II

on

Ik heb al een tijdje de Tobbie II in huis (66,50 via OpenCircuit). Dit is een robot die loopt, draait en kan dansen. In zijn hoofd zit een micro:bit die je kunt programmeren. Er is een speciale micro:bit extensie voor gemaakt om het programmeren eenvoudig te maken. Tevens is er een app waarmee je via bluetooth verbinding kan maken met de micro:bit. Hierna kun je je robot eenvoudig laten bewegen.

Ik begon op een zaterdag middag aan het bouwen van deze robot. Ik schrok van de hoeveelheid plastic onderdelen. Die moest je eerst uit de sjablonen halen en hierna kon het in elkaar zetten beginnen. Dat duurt ongeveer 1 uur. Toen ik enthousiast een basis code op de micro:bit gezet en hem aangezet, maar het klonk niet goed en hij bewoog niet.

Poging 2 alles weer uit elkaar gehaald en opnieuw geprobeerd. Toen eerst alle bramen verwijderd en jammer genoeg was er al 1 onderdeel kapot gegaan, dus dat eerst gelijmd en toen verder met in elkaar zetten. Hij heeft toen 2 minuten gelopen en toen was 1 van zijn poten los geraakt en ben ik er mee gestopt.

Bij poging 3 weer alles uit elkaar gehaald en heel goed opgelet bij het in elkaar zetten. Alle schroeven extra goed aangedraaid. En toen hij klaar was liep hij wat langer, maar toen liep hij weer vast. Ik goed kijken en ik zag dat de 6 poten niet allemaal op dezelfde manier in elkaar zaten. Ik nog eens kijken in de beschrijving en toen nog een keer geprobeerd. Toen liep hij al langer, maar `1 poot ging steeds los. Om dat weer vast te maken, moet de helft losgemaakt worden. Een verbinding van de pootjes was kapot gegaan tijdens het vele malen in elkaar zetten. Ik heb die verbinding gemaakt en nu bleef hij het toch doen.

Het programmeren ging eenvoudig met de extra blokken tobbie die je kunt toevoegen aan de makecode omgeving. Ik heb hier een basis code voor gemaakt en ook op de website staan een aantal voorbeelden.

Ik zag dat er ook een app was waarmee je de micro:bit kunt verbinden om Tobbie aan te sturen. Wil de micro:bit met de app communiceren moet je deze code op de micro:bit zetten.

Ik zal het niet aanraden, omdat het in elkaar zetten echt lastig is en de kans dat hij kapot gaat groot is. Hij is niet echt leerling proof en ik ben bang dat als hij op de grond valt hij helemaal kapot is. Jammer van toch wel zo’n dure robot.

@paulinemaas89 Unpack tobbie II. Heel veel werk in elkaar zetten. Hij valt wel erg makkelijk uit elkaar. Niet leerling proof. Wel leuk ook met een app te programmeren #microbi #unpack ♬ Ah ah ah – kriptozavr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.