CodingLights Veenendaal

In het najaar 2019 hebben we een groot project gedaan in Veenendaal. We hebben 25 docenten eerst een masterclass gegeven zodat ze handvatten kregen om met hun klassen 5 programmeer lessen te geven.

De scholen kregen micro:bits, materiaal om basis projecten te maken en iedere klas kreeg 10 LED matrixen met 200 lampjes hier. Deze matrixen kun je met de microbit programmeren op een eenvoudige manier met verschillende kleuren. Maar je kunt er ook picto tekeningen opzetten. Hiervoor kun je op pixilart.com een pixel tekening maken van 10 bij 20. En zo kun je iedere ledlampje vertalen naar een nummer. En dit kun je programmeren. Met een kleine pauze wordt je led matrix dan langzaam opgebouwd.

Er zat een wedstrijd aan vast. Iedere klas stuurde hun beste/mooiste animatie in en de allermooiste kreeg een beker en medailles. De microbit code’s konden getoond worden op een groot scherm op de markt in Veenendaal.

Het grote scherm bleef de gehele week nog staan op de markt, de leerlingen konden met hun micro:bit en deze kon worden getoond op het grote cherm.

Van het gehele project zijn er een aantal filmpjes gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.