ICT praktijkdag Leuven

Net als vorige jaar mochten we weer een workshop geven op de ICT praktijkdag in Leuven. Ik een paar dagen ziek op bed gelegen maar ik wilde dit toch wel heel graag doen. Heel de zondag langzaam maar zeker alles voorbereid en een nieuwe presentatie gemaakt en op maandagochtend heel vroeg richting Leuven gegaan.

Gelukkig was ik er vroeg genoeg en kon ik alle op mijn gemak opstellen. Mijn collega auteur Peter was ook op tijd en toen de deelnemers van de workshop binnen waren hadden Peter en ik een korte presentatie en hierna konden ze kiezen tussen 4 verschillende onderdelen om te doen.

  • Basis start kaarten
  • Vervolg met LED Matrix
  • Data Analyse met de micro:bit
  • Scratch en micro:bit

De deelnemers gingen enthousiast aan de slag met alle verschillende onderdelen. Ze konden wel twee onderdelen doen. Niemand had interesse in scratch en de micro:bit dus dat heb ik toch nog even laten zien op het digibord. Toen kwamen er direct leuke vragen.

We hebben alles toen weer opgeruimd en zijn gaan lunchen. Daar werden we nog door verschillende deelnemers aangesproken dat ze het zo’n leuke workshop vonden. Dat komt mooi uit, want alleen als je een goeie score op je workshop, mag je volgend jaar weer komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.