Girlsday 24 microsoft

Ook dit jaar mochten we weer bij Microsoft mee doen met de Girls’ Day 2024. Dit initiatief, heeft als doel om jonge meiden tussen de 10 en 15 jaar te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT. Het motto dit jaar was #fixthesystem.

We kregen in de ochtend een basisschool groep 5-9. Hiermee hebben we games gemaakt met de gamestudio van het klokhuis, ze hebben elkaars gemaakte game gespeeld en we zijn in de Xbox kamer geweest. De leerlingen hebben super veel vragen gesteld en ze waren erg onder de indruk. En natuurlijk ook nog een kahoot gedaan over input en output.

We hadden maar heel weinig tijd om alles klaar te zetten voor de volgende klas die al stond te trappelen om te beginnen in de dreamspace. Dit waren de meiden van het Dali College. tijdens Girls’ Day. De zijn aan de slag gegaan me de micro:bit en hebben LED monsters gemaakt.

Waarom Girls’ Day? Meiden en vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in de techsector. Slechts 17% van de werknemers in bèta, techniek en IT is vrouw. Daarom is Girls’ Day zo belangrijk. Diversiteit in onderzoek en engineering leidt tot een bredere blik. We willen dat meiden zich thuis voelen in deze wereld en invloed kunnen uitoefenen op de toekomst van technologie.

Geef je nu al op voor Girlsday2025.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.