micro:bit LIVE event 2021

Begin december 2021 was weer het jaarlijkste Micro:bit:Live event. De eerste keer in 2019 was het live in Birmingham, vorige jaar en dit jaar was het online. Ik had een aanvraag ingediend dat ik wat wilde presenteren en gelukkig mocht dat. Dus ik heb 5 minuten wat verteld over tips om een wearable te maken.

Het congres was verdeeld over 2 dagen met verschillende tijdsframe’s zodat iedereen uit alle tijdszones mee konden doen.

Ik heb verschillende online sessie gevolgd.

Die keynote van Warris Candra, het verhaal van Mitch Resnik (scratch) en het is mooi om te zien dat de scratch en de microbit community zo intensief met elkaar samenwerken. Ik heb weer genoten van het verhaal van Stu Lowe met zijn leeringen in zijn lab. Wat een mooie dingen maakt hij met zijn leerlingen. Je kunt hier al zijn materiaal vinden. Ook was ik onder de indruk van de uitleg van Pelli Halleux en de ontwikkeling van JacDac. Dit zijn nieuwe connecteren voor aan de micro:bit. Ook is de presentatie van Daniel Lacey-McDermott met zijn muziek machine’s zeker de moeite waar om terug te kijken. Net als vorige jaar heb ik weer gekeken naar machine learning en de micro:bit. Soms gingen de sessies enorm de dieptje in en soms dacht ik, nu dat weet ik nu wel. De sessie van Miles Berry was bijzonder, hij ging live de micro:bit zo programmeren dat hij binaire code gaf. Het ging niet helemaal vlekkeloos. Maar dat gaf niks. De presentatie van Nicholas Hughes is ook het bekijken waar. Hij gaat heel praktisch aan de slag en laat dat zien.

Hier kun je alle sessie terug kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.